Çok korkmuş ülkeden uyarı. “Atom bombası yapıyorlar” – Keşke diyoruz.

Almanların Türkiye korkusu! Türkiye gizlice atom bombası yapıyor

Alman Die Welt gazetesi, Türkiye’nin gizli bir nükleer silah programı yürüttüğünü gündeme getirdi.

Advertisement

Alman basını, Türkiye’nin gizli bir nükleer silah programı yürüttüğünü öne sürdü. Die Welt gazetesinde çıkan haberde, Alman istihbaratının Türkiye’yi özellikle takip etme sebebinin de bu olabileceği iddia edildi. Hürriyet’ten Ali Varlı’nın haberine göre,

Türkiye’nin atom bombası yapabilmesi için gerekli teknik bilginin Pakistan’dan gelmiş olabileceğinin ileri sürüldüğü makale, 1982-1988 yılları arasında Federal Savunma Bakanlığı’nın Planlama Bölümü’nde çalışan Hans Rühle imzası taşıyor.

Yazıda, “Alman Haber Alma Teşkilatı’nın (BND) Türkiye’yi takip için Türkiye üzerinden Irak ve Suriye’ye giden radikal İslamcı militanları, uyuşturucu kaçakçılığını ve Kürt militanları gerekçeler arasında gösterdiği bilinir. Ancak çok az bilinen ve dinlemeler için daha iyi bir gerekçe var. O da bir süreden beri Cumhurbaşkanı (Recep Tayyip) Erdoğan’ın işaretlerini verdiği nükleer silah sahibi olma isteği” denildi.

“İRAN’IN STRATEJİSİNİ UYGULUYOR”

Rühle yazısında Türkiye’nin nükleer silah üzerinde çalıştığının şimdiye kadar haber konusu olmadığını belirtirken, “İran’ın atom programı ve Kuzey Kore’nin nükleer silahlarla yaptığı provokasyonlar haberlere konu oluyor. Ancak Türkiye’nin atom silahı üzerinde yaptığı gizli çalışmalar basında hiç yer almadı. Oysa Batılı ülkelerin istihbarat teşkilatları bu konuda hemfikirler” görüşüne yer verdi.

Advertisement

Makalede, Türkiye’nin kendisine model olarak İran’ı aldığı belirtilirken, “Tahran sivil atom programı adı altında nükleer silah sahibi olmayı hedefliyor. Türkiye de İran’ın stratejisini uyguluyor. Türkiye nükleer programı uygularken resmi gerekçe olarak; milli ekonomi büyüyor ve bunun için de daha fazla enerjiye ihtiyacımız var diyor” ifadesi kullanılıyor. Yazıda, Türkiye’nin nükleer santral için Rusya’nın yanı sıra Japon ve Fransa ile yapılan nükleer santral anlaşmaları hatırlatılıyor.

“TÜRKİYE YANAŞMIYOR”

Die Welt’te yer alan yazıda, Türkiye’nin adı geçen ülkelerle yaptığı anlaşmalarda gerekli uranyum miktarının temini ve atık maddelerin geri alımı konusunda kendisini sınırlamaktan kaçındığına işaret edildi. Türkiye’nin yapılan anlaşmalarda bu iki konuyu gündeme getirmediği iddia edilen yazıda, bu durum şu sözlerle yorumlandı: “Türk yönetimi nükleer programın bu bölümünü elinde tutmak istiyor.

Nükleer silah geliştirmek isteyen ülkeler için bu durum çok önemli.” Haberde, nükleer atıklardan kurtulma tüm dünyada büyük sorun olarak görülürken, Türkiye’nin yakıt çubuklarını elinde tutmak istediğine değiniliyor. Rühle bu durumu da yazısında “Türkiye Plütonyum bombası üretmek istiyor” şeklinde yorumluyor.

“BND BİLGİ VERDİ”

Haberde, BND’nin elindeki bilgiye göre, Erdoğan’ın emriyle 2010 yılında uranyum zenginleştirme tesisi kurduğu öne sürüldü. BND’nin elinde ayrıca, Türkiye’nin çok miktarda santrifüj bulundurduğuna dair bilginin olduğu da belirtildi. Haberde, Türkiye’nin santrifüjleri Pakistan’dan temin ettiğinin tahmin edildiği yazıldı.

Advertisement

Related Posts

EPDK’dan ucuz elektrik sürprizi!

EPDK, 1 Ocak elektrik tarifesinde “gece” sürprizi yaptı. Akıllı sayacı bulunan, gece saat 22.00’den sonra ütü yapan, çamaşır yıkayan, fırın çalıştıran aboneler, diğerlerine göre çok ucuza elektrik…

Araç sahiplerine müjde! Yılbaşında zam yok

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve otoyollara yılbaşında zam yapılmayacak. Advertisement Karayolları Genel Müdürlüğünce işletilen köprü ve otoyollardan geçiş ücretlerine yılbaşında zam yapılmayacak. AA…

Türkiye’nin Kasım 2018’deki ihracatı, yüzde 9,4 artarak 15 milyar 529 milyon dolar oldu

Türkiye’nin Kasım 2018’deki ihracatı, 2017 yılının ayına göre yüzde 9,4 artarak 15 milyar 529 milyon dolar oldu. İthalat ise yüzde 21,3 azalarak 16 milyar 180 milyon dolara…

Bütün planlar hazır! Türkiye rekora koştu

Türkiye ekonomisine 2018 ve 2019 yılına ilişkin değerlendirmelerde bulunan ekonomistler ve iş dünyasının temsilcileri, yeni yıldan daha da umutlu. 2019 yılında dolar kurunun stabil bir seyir izleyeceğini…

Isparta’da üretip 10 ülkeye satıyorlar! Paraya para demiyor

Isparta’da bir firma tarafından üretilen katkısız meyve cipsleri 10 ülkeye ihraç ediliyor. Advertisement KOSGEB desteğiyle üretime başlayan firma, elma, portakal, mandalina, kavun, muz, çilek, kivi, greyfurt, nar…

Rusya, Kırım’a S-350E Vityaz yeni nesil hava savunma füze sistemleri konuşlandırıyor

Bakanlık, Rus ordusunun 2018’de Kırım yarımadasında Pantsir-S ve S-400 sistemlerini konuşlandırdığını da belirtti. Advertisement Yıllardır sınırlarının ötesindeki askeri yeteneklerini gözden geçiren Rusya’nın Suriye ve Ukrayna ihtilafına müdahalesi…