Pek çok kişinin korkulu rüyası olan ağız kokusu gidermek için ne yapmalı? Ağız kokusu ilaç ve ağız kokusu tedavisi için arayış içinde olanlara güzel haber! Uzmanlar ağız kokusu neden oluşur sorusunun cevabını verirken ağız kokusu giderme için yapılacakları da sıraladı. İşte ağız kokusu nasıl önlenir diye merak edenlere 10 öneri…

Ağız kokusu korkulu rüyanız olmasın! Ağız kokusu ile baş edebilmek sanıldığından daha kolay. İşte ağız kokusu gidermek için yapılması gerekenler…

Birçok insanın sorunu olan ağız kokusu, kişinin hem kendisini hem de çevresini rahatsız eden bir durum.Ağız kokusunun yenip içilen gıdalardan kaynaklanmasının yanı sıra bazı hastalıkların da habercisi olabileceğini vurgulayan Anadolu Sağlık Merkezi Diş Hekimi Alper Çıldır, ağız kokusundan kurtulmak için önemli tavsiyelerde bulundu.

Diş çürükleri ve dişeti iltihapları ağız kokusunun önemli nedenlerindendir. Ağız içindeki enfeksiyon, bakteri üremesini artırdığı için daima ağız kokusuna neden olur. Bu nedenle mutlaka diş sağlığı ve bakımına önem verilmeli.

Düzenli olarak günde en az iki defa dişlerin fırçalanması ve ağız garagarası kullanılması büyük önem taşır.

Dişeti sağlığı da çok önemlidir. Yılda en az iki defa düzenli diş hekimi kontrolünde olarak dişeti sağlığı kontrol ettirilmeli.

Ağız içindeki eskimiş köprü ve diş protezleri zamanla gıda birikmesine yol açarak kötü kokulara neden olabilir. Bu nedenle protez ve köprüleri düzenli aralıklarla kontrol ettirmek; yenilenmesi gerekenleri değiştirmek, eksik olan dişlerin yerleri için gerekli tedavileri yaptırmak gerekir.

Tükürük akış hızını arttırmak, ağız kokusu ile savaşmanın en güçlü yollarından biridir. Tükürük akış hızını arttırmanın en kolay yolu da uygun sakızların çiğnenmesidir. Şeker hastalığı gibi bazı hastalıklarda, pek çok ilacın yan etkisi olarak ortaya çıkan ağız kuruluğu ağız kokusuna neden olur.

Şekersiz sakız çiğnemek tükürük salgınızı artırarak ağız temizliğinize yardımcı olur. Sakızların içerisinde yemek parçacıklarını yerinden söküp mideye gönderecek güçlü enzimler, güçlü bakteri öldürücü antibiyotikler vardır.
En önemli unsur bol su içilmesidir.